Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Less Nándor Országos Földrajzverseny 2014/2015

Nevezési határidő:
2014. december 20.
Verseny célja:
A verseny célja, hogy összevethessék tudásukat azok a tanulók, akik szeretik a szűkebb-tágabb környezetüket, a földrajz tantárgyat és aggódnak a környezetünk állapotáért. Olyan tanulóknak szervezzük, akik az alapkövetelményeken túl többet szeretnének tudni az őket körülvevő világról, globálisan átlátják Földünk és környezetünk jelenségeit, összefüggéseit, komplexen tudják értékelni a természeti és társadalmi folyamatokat.
A versenyt egyéni és csapatverseny változatban hirdetik meg a szervezők.
Nevezés módja:

Nevezni kizárólag a verseny honlapjáról letölthető nevezési lap kitöltésével történhet.
A nevezés aláírva, lebélyegezve érvényes. Az aláírt és lebélyegzett nevezési lapot szkennelve pdf formátumban e-mailben (less [at] foldrajzverseny.hu) kérjük elküldeni 2014. december 20-ig! A nevezésről a számlát 2015. január 15-ig küldi meg a szervező.
A nevezési díj átutalásának határideje: 2015. január 31. Számlaszám: Földrajzverseny Alapítvány OTP BANK 11734262-20000662 Az utaláskor a közlemény rovatban fel kell tüntetni az intézmény nevét és a kiállított számla sorszámát! A nevezési díj átutalásáról szóló igazolás másolatát nem kell elküldeni.
A nevezés a nevezési díj átutalásával válik érvényessé.Az érvényes nevezéseket 2015. február 5-ig közzé tesszük honlapunkon.
Nevezési díj: 1.600,- Ft/egyéni versenyző; 3.000 Ft/csapat, ezt csak a döntőbe jutott csapatoknak kell befizetni.

Díj jellege:
oklevél, tárgyjutalom
Díjazás leírása:

Egyéni verseny: A kategóriagyőztesek és felkészítő tanáraik Less Nándor Díjat kapnak (díszoklevél, és bronzplakett), valamint a versenyzők 10.000 Ft értékű tárgyjutalomban részesülnek. A II. helyezettek 7.000 Ft értékű, a III. helyezettek 5.000 Ft értékű tárgyjutalmat kapnak oklevéllel. Csapatverseny: A győztes csapat a felkészítő tanárral kirándulást nyer.

Ajánlott irodalom:

A forgalomban lévő közép- és általános iskolai tankönyvek. (Nem kell a versenyzőnek mindegyiket használni, elegendő a saját tankönyve.)
A földrajzmagazin.hu honlapon “less2015″ címkével megjelölt és a menüben is elérhető cikkek az adott kategória tartalmához, témaköreihez kapcsolódva.

További versenyidőszakok