Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Károly Ireneusz Fizika Tanulmányi Verseny 2014/2015

Verseny célja:

A verseny célja a tehetséges, szorgalmas és a fizika iránt érdeklődő diákok kiválasztása, motiválása, fejlesztése és előkészítése az országos, illetve nemzetközi versenyekre. A verseny alapvetően jelenség- és kísérlet centrikus. Hangsúlyozott célja az ország legkülönbözőbb katolikus iskoláiban működő szaktanárok tehetséggondozó munkájának segítése, a fizikatanítást segítő szakmai fórum biztosítása.

Ajánlott irodalom:
Az 1993-2003. között rendezett versenyek anyaga (kitűzött feladatok, megoldások, a versenyek nyertesei) megtalálható az Öveges Tanáregylet kiadásában megjelent kötetben: „Károly Ireneusz Fizika Tanulmányi Verseny 1993-2003”, Öveges könyvek sorozat 3. kötet, Bp. 2003.
A 2004-2013. közötti versenyek ismertetője /feladatai/ megtalálható az Öveges Tanáregylet honlapján.
Felhívás szövege:
A Katolikus Pedagógiai Szervezés és Továbbképzési Intézet – a közel két évtizedes hagyományok szerint – meghirdeti a 2014-15. tanévi Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Versenyt a katolikus egyházi gimnáziumok tanulói számára. A verseny szakmai szervezését az Öveges József Tanáregylet tiszteletbeli tagjaiból, egyetemi oktatókból álló versenybizottság végzi.
További versenyidőszakok