Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Illéssy Gasztro Kupa Országos Ételművészeti Verseny 2015/2016

Verseny célja:

A verseny célja a gasztronómia és a kereskedelem területén tanuló szakmunkás és szakközépiskolás diákok (szakács, pincér, cukrász, eladó, kereskedő) vizsgákra való jobb felkészülésének segítése, szakmai ismereteik felmérése és bővítése, új technológiák megismertetése.

Az eredményhirdetés várható időpontja:
2015. december 5. 00:00
Nevezés módja:

 Nevezési  díjak:

Kategória neve

Egyéni

Csapat (2 fő)

„A” szakács hidegkonyha

2000 Ft

 

„D1”: szakács artisztika

2000 Ft

 

„D2” cukrász artisztika

2000 Ft

 

„SzT”: szakácstanuló

2000 Ft

3500 Ft

„D1T”: szakácstanuló artisztika

2000 Ft

 

„CT”: cukrásztanuló

2000 Ft

3500 Ft

„D2T”: cukrásztanuló artisztika

2000 Ft

 

„PT”: pincértanuló

2000 Ft

3500 Ft

„P”: pincér felnőtt

2000 Ft

 

„Gasztro ki mit tud?” szakácstanuló

3500 Ft

 

„Gasztro ki mit tud?” cukrásztanuló

2500 Ft

 

„Gasztro ki mit tud?” eladótanuló

2000 Ft

3500 Ft

A nevezési díjak összegéről, az ebéd- és szállásmegrendeléséről az iskola előlegszámlát küld a versenyre nevező intézménynek, egyéni versenyzőknek. Kérjük a számlázási címet minden esetben kitölteni!

 

 A nevezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük küldeni: Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A

 Nevezés e-mailben:tothlaszlo78 [at] freemail.hu ( )

Minden beérkezett jelentkezésről legkésőbb 2015. december 1-ig e-mailben visszaigazolást küldünk.

 Ebéd igényelhető:  1.200 Ft/fő (az ebédjegyek átvehetők a helyszínen).

 A  versennyel  és  a jelentkezéssel  kapcsolatos  további  kérdésekben tájékoztatást  ad:

Tóth László:   tel: +36-70/315-7327

e-mail: tothlaszlo78 [at] dunaweb.hu

Toldi Attila:    tel: 06-59/321-329

Számlázással kapcsolatos kérdésekben további tájékoztatást ad az iskola gazdasági irodája:

Bereczkiné Fodor Ilona vagy Vargáné Csonka Eszter. tel: 06-59/321-401

Díj jellege:
érem, különdíj, oklevél
Díjazás leírása:

A  versenymunkák  értékelését  hazai  és  nemzetközi  versenyeken  elismert  szakemberek végzik. Az értékelés a pontozás alapján (arany,- ezüst,- bronzérem, oklevél), valamint különdíjak odaítélésével történik.

Felhívás szövege:

Szakácstanulóknak

Melegkonyhás verseny tanulóknak. Adott nyersanyagkosárból 120 perc alatt 2 adag ételt elkészíteni, ebből 1 adagot a zsűrinek tálalni, a második adag display formájában a bemutató asztalra. A nyersanyagkosár tartalma a mellékelt lista alapján. Ezen kívül a versenyzők hozhatnak magukkal a nyersanyagkosár tartalmán felül 1 féle alapanyagot és 2 féle fűszert vagy ízesítőanyagot. Egyéb anyagok használata nem engedélyezett.  Az ételek  technológiai  leírását és  a  nyersanyagkosárból  felhasználandó anyagok listáját e -mailben kérjük 2015 . November 27-ig  elküldeni tothlaszlo78 [at] freemail.hu ( e)-mail-címre. A versenyző, amennyiben  saját eszközt szeretne használni, a munka megkezdése előtt jelezze a konyhán felügyelő rendező kollégának.

Az élőmunkás verseny során a versenyző tanuló önállóan dolgozik a konyhán (1 fő/nevezés) A konyhába lépés feltétele  érvényes egészségügyi könyv és megfelelő munkaruházat. Szakácstanulók élőmunkás versenyére – a nap rövidségére való tekintettel – az első 32 nevezést tudjuk fogadni.

Cukrásztanulóknak: kakaófestés

20 × 30 cm tragant lapra kakaófestés. Az alkotás témája:  bék e.

Az alkotás elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A tragant lapot és a kakaóport a szervezők biztosítják. A festéshez szükséges eszközökről a versenyzők gondoskodnak. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak.

Cukrásztanulóknak: tortadíszítés

A versenyzőknek feladata 1 db 24 cm átmérőjű torta feldíszítése. A díszmunka témája szabadon

választható.

A torta alapja hungarocell. A burkoláshoz a verseny szervezője biztosít minden versenyző számára 0,6 kg fehér színű bevonó masszát. Szükség esetén a színezéséről a versenyző gondoskodik.

A torta minden díszítőelemét a helyszínen kell elkészíteni. Díszítésre használható anyagok: tragant, marcipán, grillázs, csokoládé, karamell stb. A díszítésre nem ehető anyagok felhasználása tilos. A díszítő elemek anyagáról és a megmunkálásukhoz szükséges eszközökről a versenyző gondoskodik.

A díszmunkák elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak.

A jelentkezési lapon kérjük jelezni, hogy a versenyző, milyen anyaggal fog dolgozni, hogy a szükséges előkészületeket el tudjuk végezni (karamell lámpákhoz, melegítőkhöz áramforrás biztosítása stb.).

Eladótanulóknak: díszcsomagolási és ajándékkosár készítési verseny

Ezen  a  versenyen  második  alkalommal  hirdetünk  eladó-  vagy  kereskedőtanulóknak  is

élőmunkás versenyt. A versenyre, mely 2 részből áll, maximum 2 tanulóból álló csapatok

nevezhetnek.

Első feladat: a versenyzőknek 4 db különböző ajándéktárgyat kell becsomagolni a helyszínen. Az ajándékok: könyv vagy bonbon, üveg, szív alakú doboz, póló. Az „ajándékokat” és a különböző csomagolóanyagokat a szervező iskola biztosítja.

A feladat végrehajtására rendelkezésre álló idő: 150 perc.

Második feladat: ajándékkosár készítése megadott anyagokból. Minden csapat azonos számú és fajtájú kiegészítőt kap. A feladat megoldásához az anyagokat (kosár és a belevalók, csomagolóanyagok) a szervező iskola biztosítja.

A feladat megoldására rendelkezésre álló idő: 60 perc.

A szervező iskola biztosítja az elkészített munkák kiállításához szükséges asztalokat. A zsűri az értékelés során, a helyszínen elkészített alkotásokat értékeli (dekoráció nem szükséges az asztalokra). A versenyzők a csomagoláshoz szükséges eszközöket hozhatnak magukkal (olló, ragasztó). Az alkotások a szervező iskola tulajdonában maradnak.

További versenyidőszakok