Verseny célja: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az eredményhirdetés várható időpontja: | 2015. december 5. 00:00 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nevezés módja: | Nevezési díjak:
A nevezési díjak összegéről, az ebéd- és szállásmegrendeléséről az iskola előlegszámlát küld a versenyre nevező intézménynek, egyéni versenyzőknek. Kérjük a számlázási címet minden esetben kitölteni!
A nevezési lapokat postai úton az alábbi címre kérjük küldeni: Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola 5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A Nevezés e-mailben:tothlaszlo78 [at] freemail.hu ( ) Minden beérkezett jelentkezésről legkésőbb 2015. december 1-ig e-mailben visszaigazolást küldünk. Ebéd igényelhető: 1.200 Ft/fő (az ebédjegyek átvehetők a helyszínen). A versennyel és a jelentkezéssel kapcsolatos további kérdésekben tájékoztatást ad: Tóth László: tel: +36-70/315-7327 e-mail: tothlaszlo78 [at] dunaweb.hu Toldi Attila: tel: 06-59/321-329 Számlázással kapcsolatos kérdésekben további tájékoztatást ad az iskola gazdasági irodája: Bereczkiné Fodor Ilona vagy Vargáné Csonka Eszter. tel: 06-59/321-401 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Díj jellege: | érem, különdíj, oklevél | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Díjazás leírása: | A versenymunkák értékelését hazai és nemzetközi versenyeken elismert szakemberek végzik. Az értékelés a pontozás alapján (arany,- ezüst,- bronzérem, oklevél), valamint különdíjak odaítélésével történik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Felhívás szövege: | Szakácstanulóknak Melegkonyhás verseny tanulóknak. Adott nyersanyagkosárból 120 perc alatt 2 adag ételt elkészíteni, ebből 1 adagot a zsűrinek tálalni, a második adag display formájában a bemutató asztalra. A nyersanyagkosár tartalma a mellékelt lista alapján. Ezen kívül a versenyzők hozhatnak magukkal a nyersanyagkosár tartalmán felül 1 féle alapanyagot és 2 féle fűszert vagy ízesítőanyagot. Egyéb anyagok használata nem engedélyezett. Az ételek technológiai leírását és a nyersanyagkosárból felhasználandó anyagok listáját e -mailben kérjük 2015 . November 27-ig elküldeni a tothlaszlo78 [at] freemail.hu ( e)-mail-címre. A versenyző, amennyiben saját eszközt szeretne használni, a munka megkezdése előtt jelezze a konyhán felügyelő rendező kollégának. Az élőmunkás verseny során a versenyző tanuló önállóan dolgozik a konyhán (1 fő/nevezés) A konyhába lépés feltétele érvényes egészségügyi könyv és megfelelő munkaruházat. Szakácstanulók élőmunkás versenyére – a nap rövidségére való tekintettel – az első 32 nevezést tudjuk fogadni. Cukrásztanulóknak: kakaófestés 20 × 30 cm tragant lapra kakaófestés. Az alkotás témája: bék e. Az alkotás elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A tragant lapot és a kakaóport a szervezők biztosítják. A festéshez szükséges eszközökről a versenyzők gondoskodnak. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak. Cukrásztanulóknak: tortadíszítés A versenyzőknek feladata 1 db 24 cm átmérőjű torta feldíszítése. A díszmunka témája szabadon választható. A torta alapja hungarocell. A burkoláshoz a verseny szervezője biztosít minden versenyző számára 0,6 kg fehér színű bevonó masszát. Szükség esetén a színezéséről a versenyző gondoskodik. A torta minden díszítőelemét a helyszínen kell elkészíteni. Díszítésre használható anyagok: tragant, marcipán, grillázs, csokoládé, karamell stb. A díszítésre nem ehető anyagok felhasználása tilos. A díszítő elemek anyagáról és a megmunkálásukhoz szükséges eszközökről a versenyző gondoskodik. A díszmunkák elkészítésére rendelkezésre álló idő: 150 perc. A kész munkák elhelyezéséhez a szervezők biztosítják az asztalokat. Dekorációról a versenyzők gondoskodnak. A jelentkezési lapon kérjük jelezni, hogy a versenyző, milyen anyaggal fog dolgozni, hogy a szükséges előkészületeket el tudjuk végezni (karamell lámpákhoz, melegítőkhöz áramforrás biztosítása stb.). Eladótanulóknak: díszcsomagolási és ajándékkosár készítési verseny Ezen a versenyen második alkalommal hirdetünk eladó- vagy kereskedőtanulóknak is élőmunkás versenyt. A versenyre, mely 2 részből áll, maximum 2 tanulóból álló csapatok nevezhetnek. Első feladat: a versenyzőknek 4 db különböző ajándéktárgyat kell becsomagolni a helyszínen. Az ajándékok: könyv vagy bonbon, üveg, szív alakú doboz, póló. Az „ajándékokat” és a különböző csomagolóanyagokat a szervező iskola biztosítja. A feladat végrehajtására rendelkezésre álló idő: 150 perc. Második feladat: ajándékkosár készítése megadott anyagokból. Minden csapat azonos számú és fajtájú kiegészítőt kap. A feladat megoldásához az anyagokat (kosár és a belevalók, csomagolóanyagok) a szervező iskola biztosítja. A feladat megoldására rendelkezésre álló idő: 60 perc. A szervező iskola biztosítja az elkészített munkák kiállításához szükséges asztalokat. A zsűri az értékelés során, a helyszínen elkészített alkotásokat értékeli (dekoráció nem szükséges az asztalokra). A versenyzők a csomagoláshoz szükséges eszközöket hozhatnak magukkal (olló, ragasztó). Az alkotások a szervező iskola tulajdonában maradnak. |