Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pázmány Bölcs-Ész Országos Tanulmányi Verseny 2018/2019

Nevezési határidő:
2018. október 4.
Verseny célja:

A verseny célja, hogy a PPKE BTK által kutatott és oktatott tudományterületek (bölcsészet-és társadalomtudomány) iránt felkeltse a középiskolás generáció elmélyültebb érdeklődését, és segítse és ösztönözze az értelmiségi pályára készülő középiskolások pályaválasztását.

Nevezés módja:

A nevezés az elektronikus jelentkezési lap (melyben a jelentkező iskola neve, címe, a diákok neve, évfolyama és a felkészítő tanár elérhetőségei szerepelnek) kitöltésével és visszaküldésével történik az: esztergom [at] btk.ppke.hu e-mail címre. A nevezési lap letölthető a Kar honlapjáról (www.btk.ppke.hu).

Nevezni 2018. szeptember 10. és 2018. október 4. között lehet.

Nevezési díj: nincs

Nevezési lap:
Díjazás leírása:

Díjazás: A döntőbe jutott versenyzők oklevelet és ajándékot kapnak, szakonként az első három helyezett értékes pénzjutalomban részesül. A versenybizottság fenntartja an jogot, hogy megfelelő színvonalú előadások hiányában nem hirdet ki szakonként 3-3. helyezettet.

Felhívás szövege:

A verseny meghirdetője: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

 

A verseny célja: A verseny célja, hogy a PPKE BTK által kutatott és oktatott tudományterületek (bölcsészet-és társadalomtudomány) iránt felkeltse a középiskolás generáció elmélyültebb érdeklődését, és segítse és ösztönözze az értelmiségi pályára készülő középiskolások pályaválasztását.

 

A jelentkezés és a részvétel feltételei: A versenyre 11-12. évfolyamos tanulók jelentkezhetnek e-mailben a jelentkezési lap visszaküldésével 2018. október 4-ig. Egy versenyző egy időben több szakra is jelentkezhet.

 

A versenyen való részvétel kizáró okai: a megoldások teljes egyezése (másolás), a határidők be nem tartása.

 

A jogorvoslat menete: A szabálysértések kivizsgálása és a jogorvoslat az illetékes szakos vizsgabizottság hatáskörében történik.

 

Választható tárgyak: angol, magyar irodalom, kommunikáció- és médiatudomány, történelem

Fordulók

1. forduló, írásbeli: 2018. október 5. :- a kitűzött feladatok megjelennek a Kar honlapján.

Visszaküldési határidő: 2018. október 26. 23.59 óráig

Értesítési határidő: 2018. november 11.

 

2. forduló, írásbeli: 2018. november 12.:- a kitűzött feladatok megjelennek a Kar honlapján.

Visszaküldési határidő: 2018. december 3. 23.59 óráig

A döntőbe jutók értesítési határideje: 2019. december 19.

3. forduló, országos döntő, szóbeli: február 1.

Helyszín: Piliscsaba, Campus

 

A továbbjutás feltétele az első fordulóban az írásbeli feladatokon elért pontszámai alapján a verseny feladatokat beküldő legjobb hatvan százalék jut tovább.

Szakonként az első tíz fő jut tovább az országos döntőbe az első és a második fordulóban szerzett pontszámok összesítése alapján.

 

A továbbjutottak értesítésének módja az egyes fordulókból: A versenyre való jelentkezés folyamán megadott e-mail címre küldött üzenet formájában értesülnek a versenyzők az eredményről. A versennyel kapcsolatos szakmai döntéseket a versenybizottságok hozzák. A szóbeli döntők 3 tagú szóbeli versenybizottságok előtt zajlanak.

 

Az eredmények közzétételének módja: Az országos döntőn helyezést elérő versenyzők neve, felkészítő tanárának és az iskolájának a neve felkerül a PPKE BTK honlapjára, FB oldalára.

Jogi vonatkozások: A versennyel kapcsolatos és a honlapon található minden képi és írott anyag a versenyt szervező PPKE BTK szellemi tulajdona. Azok felhasználása, másolása, sokszorosítása kizárólag a szervező írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

A szervezők elérhetősége:

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar

2088 Piliscsaba, Egyetem utca 1.

Főkoordinátor: Kissné Csorba Erika e-mail: csorba.erika [at] btk.ppke.hu

További versenyidőszakok