Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Pályázat a fény éve alkalmából - angol 2015

Nevezési határidő:
2015. december 2. 00:00
Verseny célja:

A verseny célja, hogy a 1-12. osztály tanulói a fény éve keretében természettudományos, irodalmi és angol nyelvi területen megmérettessék tudásukat.

Nevezés módja:

1. Illusztráció készítése

Az elkészült rajzokat kérjük adjátok le a Móricz Gimnázium portáján (1025 Törökvész út 48-54.) a mellékelt adatlappal együtt. (Melléklet 1.)

Minden csapatot értesítünk e-mailben december 7-ig.

A beérkezett munkákból iskolánkban kiállítást rendezünk, december 9-11 között.

2. Műfordítás

A elkészült fordításokat kérjük a lightmoricz [at] gmail.com e-mail címre küldeni Word formátumban csatolva, 12-es betűmérettel és 1,5 sorközzel.

Az e-mail-ben kérjük, írjátok meg melyik iskolából pályáztok, a csapat tagjait és osztályukat valamint a felkészítő tanár nevét és e-mail címét.

A megadott e-mail címen válaszolunk az estelegesen felmerülő kérdésekre is. Minden csapatot értesítünk e-mailben december 7-ig.

3. Helyesírási verseny

Kérjük, hogy a csapatok a lightmoricz [at] gmail.com e-mail címen jelentkezzenek az iskola és a csapat tagjainak megnevezésével, valamint a felkészítő tanár nevével és elérhetőségével. Jelöljétek meg a választott nyelvi szintet is. Értelemszerűen a felsőbb évesek nem jelentkezhetnek az alacsonyabb nyelvi szintre.

A megadott e-mail címen válaszolunk az estelegesen felmerülő kérdésekre is. Minden csapatot e-mailben értesítünk az eredményekről december 7-ig.

Ajánlott irodalom:

1. Illusztráció készítése

A mese elérhető itt:   http://www.authorama.com/grimms-fairy-tales-48.html

Szükséges anyagok és a pályázat kiírása letölthető az alábbi linken keresztül:

https://drive.google.com/file/d/0B9ayT2invsf3QXBZdVVBc0wyaFU/view?usp=sharing

Felhívás szövege:

Angol nyelvi verseny 3 kategóriában: 

1. Illusztráció készítése

Pályamű: Készítsetek illusztrációt a Blue Lights cimű meséhez! A mérete A/3 legyen és bármilyen kézzel készített technikát elfogadunk. (rajz, festés, montázs, fényképek felhasználhatóak, de nem számítógéppel szerkesztve)

2. Műfordítás

3. Helyesírási verseny

Erre a versenyre iskolánként maximum három csapat jelentkezését várjuk. A verseny „élőben” fog zajlani december 9-11 közötti három nap egyik délutánján, 14 órától a Móricz Gimnáziumban.

A verseny során sor kerülhet betűzési feladatra, „tollbamondásra”, hallás utáni szövegértés és központozási feladatokra is.

További versenyidőszakok