Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Országos Komplex Ének-Zenei Műveltségi Verseny 2014/2015

Nevezési határidő:
2014. december 16. 00:00
Verseny célja:

A zenei műveltség, zenei kultúra hagyományainak őrzése, az ének-zene tantárgy „Kodályi” szellemi örökségének és a magyar nemzeti kultúra, alkotásainak, jeles értékeinek ápolása.

Nevezés módja:
Nevezési lap a zeneszeret [at] gmail.com  címről kérhető.
Nevezési díj: 3500.-Ft/ csapat, a nevezési díj befizetéséhez szükséges számlakérő lap a honlapról tölthető le. Nevezések beküldési határideje: 2014. december 16.
A levelező forduló feladatlapjai postai úton, vagy e-mailen is visszaküldhetőek az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
e-mail: zeneszeret [at] gmail.com, vagy postai:Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola, Kisné Szonn Ibolya igazgató, a verseny főszervezője címére: 8154. Polgárdi, Kossuth Lajos utca 135
 
Díjazás leírása:

Az első és második levelező fordulók sikeres teljesítése után a legjobb csapatok továbbjutnak a régiós döntőbe, ahonnan a legjobb 15 az országos döntőbe kerül. Akik nem jutnak a régiós és országos döntőbe, megyei, régiós eredményeik elismeréseként oklevelet, a pedagógusok az országos versenyben való részvételükért, felkészítő munkájukat méltató hivatalos köszönő levelet kapnak. Az országos döntőn résztvevők díjai: 1. helyezett csapat tagjai: Oklevél, könyv 2. helyezett csapat tagjai: Oklevél, könyv 3. helyezett csapat tagjai: Oklevél, könyv A többi versenyző diák a csapatuk által elért országos helyezés sorszámát tartalmazó oklevelet kap.

Hatókör:
magyarországi
Ajánlott irodalom:
Az országos tankönyvjegyzékben szereplő ének-zene tankönyvek, valamint Pécsi Géza: Kulcs a muzsikához c. könyve. Hon és népismeret tankönyvek, Tér, forma, szín c. tankönyv. A Nemzeti alaptanterv követelményeire és ismeret anyagára épülő ének-zene tananyag, hon és népismeret műveltségi terület jeles napok, szokások, népi művészeti alkotások, tájegységek viselete, motívumai, vizuális kultúra műveltségi terület, magyar festők, szobrászok és műveik.
Felhívás szövege:

A IV. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Versenyről, zenei versenyekről, rendezvényekről, tanároknak, diákoknak. "Legyen a zene mindenkié!"/Kodály Zoltán

A verseny meghirdetője a Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.      
Igazgató: Pillár Miklósné szaktanácsadó, művészetoktatási szakértő
Főszervező: az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola
Igazgató: Kisné Szonn Ibolya Szaktanácsadó, szaktárgyi és minősítési szakértő

 

A verseny védnöke: Miklósa Erika operaénekes
További versenyidőszakok