Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Id. Szántay Csaba Országos Általános Iskolai Kémiaverseny 2023

Nevezési határidő:
2023. április 12. 23:45
Verseny célja:

A verseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát és a természettudományokat az általános iskolások körében. Közvetett céljaink között szerepel, hogy a verseny visszahasson a mindennapi oktatásra, és arra pozitív hatást gyakorolva színesítse azt képességközpontú, gyakorlatorientált feladatokkal.

Nevezés módja:

A versenyen részt vehet minden magyarországi hetedik vagy nyolcadik osztályos diák (legyen akár általános, akár középiskolás) 4 fős csapata. A csapatok nevezését kizárólag a csapat egyik tagjának szaktanára teheti meg.  A versenyen való részvétel díjmentes.

A 4 fős diákcsapatokat kizárólag felkészítő tanáruk jelentkeztetheti az Id. Szántay Csaba Országos Általános Iskolai Kémiaverseny hivatalos weboldalán található jelentkeztető felületen. Ezen felület eléréséhez a tanárnak regisztálnia (Regisztráció menüpont) kell a verseny honlapján. A regisztációt követően a csapatok jelentkeztetésére a Kezelőfelület/Csapatok menüpont alatt van lehetőség, amely bejelentkezés (Bejelentkezés menüpont) után válik elérhetővé. Egy tanárnak lehetősége van több csapatot is jelentkeztetni, amelyeket a profiljában nyomon tud követni. Regisztráció előtt, kérjük olvassák el az Adatkezelési nyilatkozatot! A regisztrációt követően küldünk egy visszaigazoló e-mailt a megadott címre.
A csapatok jelentkeztetésének véglegesítése az első forduló feladatsorának beküldésével történik. Ennek határideje: március 31.

Nevezési lap:
Felhívás szövege:

A BME Szent-Györgyi Albert Szakkollégium megszervezésében indul útjára az Id. Szántay Csaba Országos Általános Iskolai Kémiaverseny. A Professzor Úr, akinek nevét viseli új, interaktív versenyünk, az egyetemünk korábbi hallgatója és oktatója országos ismertségre tett szert a Cavinton ipari szintézisének kidolgozása után. A verseny célkitűzése és egyben küldetése az, hogy színes, érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát és a természettudományokat az általános iskolások körében. Közvetett céljaink között szerepel, hogy a verseny visszahasson a mindennapi oktatásra, és arra pozitív hatást gyakorolva színesítse azt képességközpontú, gyakorlatorientált feladatokkal.

További információ a versenykiírásban.

E-mail: szantayverseny [at] gmail.com
Telefon: +36302658536

További versenyidőszakok