Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia 9-12. évfolyam 2016/2017

Nevezési határidő:
2017. február 15. 00:00
Verseny célja:

A konferencia célja a természet- és műszaki tudományok népszerűsítése az erre fogékony, tehetséges középiskolás diákok körében. A rendezők bíznak abban, hogy a rendezvény hozzájárul a középiskolai természettudományos oktatás színvonalának emeléséhez.

Nevezés módja:

Jelentkezési feltételek, információk

·         Jelentkezni az ország bármely gimnáziumából és szakközépiskolájából lehet.

·         A feladatmegoldó versenyekre 9.,10. és 11. évfolyamos tanulók jelentkezhetnek.

·         A saját kutatómunka bemutatása és a junior mérnökverseny kategóriában nincs életkori megkötés.

·         Szívesen látunk jelentkezőket a környező országok magyar nyelvű középiskoláiból is.

·         A nevezés mindenki (diák, felkészítő tanár) számára ingyenes.

·         A regisztrált résztvevők és felkészítő tanáraik számára a szállást, étkezést térítésmentesen biztosítjuk.

·         Saját kutatómunka bemutatása esetén a társszerzők száma maximum 2 fő lehet.

·         A junior mérnökversenyre maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

·         A diákkonferenciára a mk.uni-pannon.hu/hlavay honlapon, a REGISZTRÁCIÓ menüpontra kattintva lehet jelentkezni 2016. november 30.-2017. január 30. között

.         Az összefoglalókat valamint az írásbeli fordulók megoldásait a diakkonferencia [at] almos.uni-pannon.hu e-mail címre kérjük beküldeni.

.         Díjazás: az értékelő bizottságok döntése alapján az I., II., III. helyezetteket díjazzuk. A zsűri javaslatára további különdíjak átadását tervezzük. Csapatoknál és a több szerzős előadóknál a díj megoszlik a tanulók között. A díj könyvutalvány, melynek           végső értéke a hatályos jogszabályok betartásával kerül megállapításra.

·         Technikai és egyéb kérdés esetén kérjük, írjon a diakkonferencia [at] almos.uni-pannon.hu e-mail címre, vagy hívja a 88-624-294 -es telefonszámon Csányi-Tornyos Eszter PR koordinátort.

·         A diákkonferencia hivatalos weboldala: http://mk.uni-pannon.hu/hlavay

Nevezési lap:
Felhívás szövege:

 

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara 2017. április 7-8. között, immár 14. alkalommal rendezi meg a Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferenciát. Ez évben is keressük azokat a műszaki és/vagy természettudományok iránt érdeklődő középiskolás diákokat, akik érzékenyek környezetük problémáira és azok megoldására újszerű, kreatív ötleteik vannak.

 

A diákkonferencia célja a természet- és műszaki tudományok népszerűsítése az erre fogékony, tehetséges középiskolás diákok körében. Célunk, hogy a diákok találkozhassanak és megismerkedhessenek hasonló érdeklődésű és beállítottságú társaikkal; gyakorolják a legújabb prezentációs technikák használatát, a bíráló bizottság és a hallgatóság visszajelzései és kérdései alapján tovább fejlesszék előadói és vitakészségüket. A csapatverseny során a csapatok tagjai a fentiek mellett kreatív együttgondolkozást és időgazdálkodást tanulhatnak, ill. fejleszthetik együttműködési készségüket és a csapatmunkára való képességüket.

 

A diákkonferencia keretében a diákok az alábbi három területen mérhetik össze tudásukat:

  • saját kutatómunka bemutatása
  • feladatmegoldó verseny (fizika, kémia)
  • junior mérnökverseny

 

 

További versenyidőszakok