Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Herman Ottó Országos Biológiai Verseny 2014/2015

Nevezési határidő:
2015. március 16. 00:00
Verseny célja:

A verseny célja a biológiai ismeretek elmélyítése, a tehetséges tanulók segítése, a névadó Herman Ottó életének és munkásságának megismertetése és példaképül állítása, a tanulók természetismeretének és természetszeretetének elősegítése és fejlesztése.

Ajánlott irodalom:
Hazánk legjellemzőbb életközösségei: erdők, vizek, rétek. Ökológiai alapismeretek.
TermészetBÚVÁR folyóirat 2014. év 3., 4., 5., 6. és a 2015.év 1. számában megjelenő cikkek.
Útravaló, hazai tájakon, poszter kép és cikk, virágkalendárium kép és cikk. www.tbuvar.hu (A honlapra ebben az évben nem kerülnek fel a cikkek!)
Herman Ottó élete és munkássága. Elérhető: www.tbuvar.hu A hazánk nemzeti parkjainak alapvető ismerete.
 
Felhívás szövege:
Az iskolákban a szaktanárok szervezik meg az első fordulót a megadott ismeretanyagból. Tájékozódás céljából a megyei TIT Szervezetek, vagy a Megyei Pedagógiai Intézetek versenyfelelőseivel kell felvenni a kapcsolatot. Budapesten a 23 kerület házi fordulóit a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból (1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8.) Gálné Domoszlai Erika biológia vezető tanár koordinálja. Elérhetősége: Tel: +36 1 4594120 és E-mail: galderika [at] fazekas.hu
A megyékben az iskolai fordulók után, maximum 80 fő juthat be a megyei fordulóra, Budapestről pedig kerületenként 3 fő.
A megyei/fővárosi fordulóra bejutott tanulók adatait a fővárosi és megyei szervezők emailben hermanoverseny [at] gmail.com címre juttatják el a verseny kapcsolattartójának.
További versenyidőszakok