Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Estöri - Kreatív Történelmi Verseny 2017/2018

Nevezési határidő:
2017. október 6. 00:00
Verseny célja:

A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny hangsúlyos feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának. A résztvevő fiatalok tehetségükkel, koruknak megfelelő digitális eszközeikkel és ismereteikkel oldják meg a verseny feladatait.

Nevezés módja:

A csapatok nevezése szeptember 10-től október 6-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen. A sikeres jelentkezést követően a verseny közösségi felületein azonnal, honlapján pedig a regisztrációs időszak végét követően (október 6. után) számos információt találnak a versenyre jelentkezett csapatok.

Díjazás leírása:

A középdöntőbe jutott valamennyi csapat ajándékcsomagban részesül, ezen kívül a döntő valamennyi résztvevője emléklapot vehet át. A döntő első három helyezettje informatikai és audiovizuális eszközöket kap jutalmul (közöttük Apple eszközöket). Az első három helyezett csapat tagjai külön jutalomként a II. Esterházy Summer University (ESU) szakmai táboron vehetnek részt 2018. június végén-július elején Kismartonban, illetve Fraknón.

Felhívás szövege:

A versenyre a gimnáziumok és szakgimnáziumok 10. osztályos tanulói jelentkezhetnek 3 fős csapatokban. A csapatok nevezéséért, a versenyen való részvételi lehetőség biztosításáért és a diákok szakmai felkészüléséért az osztály/intézmény kapcsolattartó tanára felel. Egy iskola több csapatot is nevezhet. A csapatok összetételét a kapcsolattartó tanár a jelentkezési időszak alatt — a Versenybizottság előzetes értesítése mellett — módosíthatja. A csapattagok kiválasztásakor fontos szempont, hogy a csapatok — de legalább egyes csapattagok — képesek legyenek a hagyományos forráskutatási és elemzési eredményeket különböző multimédiás eszközök segítségével kreatív módon megjeleníteni. A diákok a feladatok kreatív részében többek között kép és videó tartalmak mobil eszközön történő egyszerű készítésével és megosztásával az okostelefon és a közösségi média funkcióinak felhasználásával (Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube csatornákon keresztül) mutathatják meg tudásukat.

A verseny szervezésének általános elvei:

A verseny szakmai felelőse az Esterházy Magánalapítvány. A verseny fordulói – az első online forduló kivételével – nyilvánosak. A verseny online, írásbeli, szóbeli és gyakorlati versenyrészeket tartalmaz. A verseny alapja az ajánlott szakirodalomban végzett kutatói munka.

A verseny 3 fordulós. Az egyes fordulók értékelése önállóan történik, az elért pontszámok nem adódnak össze.

 

További információ: Estöri Team:

E-mail: info [at] estori.hu (subject: EST%C3%96RI%20verseny)
Web
Facebook
Instagram
Youtube kisfilm: Estöri Verseny 2017/2018

További versenyidőszakok