Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Dürer Fizikaverseny 2019/2020

Nevezési határidő:
2019. október 18. 00:00
Verseny célja:

A Dürer Verseny célja a tehetséges fiatalok megszólítása, valamint a természettudományok fontosságának hangsúlyozása, pedagógiailag pedig tehetséggondozás mellett a csapatmunkára való készség fejlesztése.

Nevezés módja:

A Dürer Verseny szokásaihoz híven csapatversenyt rendezünk 5-12. évfolyamokon tanulóknak. 9 kategóriában lehet nevezni. Szeretettel várjuk a lelkes jelentkezőket.

A kategória (regionális): matematika, 5-6. o.
B kategória (regionális): matematika, 7-8. o.
C, D, E és E+ kategória: matematika, középiskola
F kategória: fizika, 11-12. o.
K és K+ kategória: kémia, 9-12. o.
A helyi forduló időpontja A és B kategóriában: 2019. november 15. (péntek).
A helyi forduló időpontja középiskolai kategóriákban: 2019. november 8. (péntek).
Idén először online fordulót is rendezünk a középiskolai C, D, E kategóriában, időpontja: 2019. október 22. (kedd).

Általános iskolai kategóriák szabályai
Középiskolai kategóriák szabályai
A versenyen induló csapatokat egységesen 2019. október 18. (péntek) 23:59–ig lehet regisztrálni. A versenyre való nevezés ingyenes (a döntőbe jutó csapatok részvételének költségét csak részben tudjuk támogatni).

Nevezési lap:
Hatókör:
magyarországi
Felkészülést segítő anyagok a verseny honlapján:
Ajánlott irodalom:

https://durerinfo.hu/archivum/feladatsorok/

Felhívás szövege:

Fizika
Idén is meghirdetjük a Dürer Fizikaversenyt (F kategória), amelyre szeretettel várjuk 3 fős, 11-12. évfolyamos tanulókból álló csapatok jelentkezését. Egy csapatnak az alábbi két feltételt kell teljesítenie:

Legalább egy lány is legyen a csapatban!
Legyen legalább 11. osztályos diák a csapatban!
Helyi forduló
Ebben a fordulóban 5 feladatot tűzünk ki. Részletes, indoklással ellátott megoldásokat várunk el. Minden helyes és megfelelően indokolt feladatmegoldás 20 pontot ér. Összesen 100 pont szerezhető.

A feladatsorok úgy vannak összeállítva, hogy a korosztálynak megfelelő fizika tananyag ismeretében és az esetlegesen mellékelt ismeretanyag segítségével megoldhatóak legyenek. Javasolt irodalom a felkészüléshez nincs.

Döntőbe jutási feltételek
A miskolci döntőbe kétféleképpen lehet bejutni. A régiók győztesei bejutnak a döntőbe, ha teljesülnek a következő feltételek: a régióban a saját kategóriájukban legalább 3 iskola, legalább 5 csapata részt vesz a versenyen, és a győztes csapat eléri a bejutási ponthatár legalább 75%-át. A határon túli csapatok is egy külön régiónak számítanak. Azok a csapatok, amelyek tagjai több különböző régió iskoláiból érkeznek szintén külön régiónak számítanak. A győzteseken kívül bejutnak még az összesítésben legjobban szereplő csapatok is.

További versenyidőszakok