Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Curie Kémia Emlékverseny 2013/2014

Nevezési határidő:
2013. október 11. 00:00
Verseny célja:

A tanulók érdeklődésének felkeltése játékos feladatokon keresztül a kémia iránt. A kémia és a mindennapi élet kapcsolatának felismertetése. A feladatlapok rendszeres határidőre történő elkészítésével pontos rendszeres munkára nevelés. Információkutatás képességének fejlesztése.

Nevezés módja:

Jelentkezni lehet: Curie Alapítvány Dr. Török Istvánné 5000 Szolnok, Szél u. 4. fax: 56-420-243 curie [at] szolnet.hu Jelentkezési határidő: 2013. október 11.
Kérjük a jelentkezési lapon feltüntetni a választott területi központot! Egy iskola tanulói azonos területi központba jelentkezzenek!
A nevező tanulók négy írásbeli feladatsort oldanak meg, melyeket az általuk választott központokba küldenek, ahonnan azokat megcímzett, bélyeggel ellátott válaszboríték mellékelése esetén kijavítva visszakapják. Az első 4 feladatsort a nevezési díj befizetése után egyben megkapják a jelentkezők. (Jelentkezéskor mellékelni kell a befizetést igazoló dokumentum másolatát! Befizetni az alábbi számlaszámra lehet: OTP 11745004 – 20059422) A levelekkel együtt megküldjük a befizetésről szóló számlát is a befizető nevére. A kitöltött feladatlapokat legkésőbb a lapon szereplő határidő napján kell visszaküldeni az adott területi központba. A határidőn túl feladott feladatlapokat csak a felkészítő tanár által indokolt esetben tudjuk elfogadni. A versenyfeladatok olvashatók az interneten is a verseny honlapján.
Nevezési díj: 2600,- Ft/fő
20 éves a Curie Alapítvány. Ennek tiszteletére a következő kedvezményt adjuk a jelentkezőknek:
Ha egy iskolából legalább 10 versenyző jelentkezik, a 11.versenyzőnek nem kell fizetni.

Díj jellege:
emléktárgy, oklevél, tárgyjutalom
Díjazás leírása:

A területi fordulón résztvevő versenyzőknek és felkészítő tanároknak emléklapot adunk, valamint a támogatóktól függően tárgyjutalomban részesülnek. Az országos döntőn évfolyamonként az első helyezett tanuló vándorserleget kap, valamint az első két helyezett tanuló és a felkészítő tanára meghívást kap (ingyenes ellátással) egy 2014. márciusában szervezendő zentai kémia szaktáborba. Az első 3 helyezett arany-, ezüst- és bronzérmet kap. Minden tanuló és tanár oklevelet, és évfolyamonként az első 6 helyezett tárgyjutalmat kap. Külön díjat kapnak a legjobb határon túli tanulók és tanáraik, valamint a legjobb szakközépiskolából érkező tanulók és tanáraik. Egyéni serleggel jutalmazzuk azokat a tanulókat, akik mind a 6 évben bejutottak a Curie kémia emlékverseny döntőjébe. Ha egy iskola tanulói egymás után háromszor nyerik bármely korcsoportban a vándorserleget, a harmadikat nem kell visszahozni.

Hatókör:
külhoni magyarok számára nyitott
Ajánlott irodalom:

A levelezés során javasolt kísérletek elvégzése, azok megfigyelése elemzése a megadott szempontok szerint. A tankönyvjegyzékben szereplő tankönyvek, olyan szakkönyvek, amelyek segítségével elmélyíthetik a tanulók a tanórákon tanultakat.

További versenyidőszakok