Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Az 1956-os forradalom és szabadságharc c. országos középiskolás tanulmányi verseny 2015/2016

Nevezési határidő:
2015. november 13. 00:00
Verseny célja:

Célunk a 14–18 éves korosztály történelem iránti érdeklődésének felkeltése, a tehetséges tanulók fejlesztése, képességeik kibontakoztatásának segítése. A nemzeti identitás erősítése szempontjából lényegesnek tartjuk a honismeret, a helytörténet minél nagyobb mértékű felhasználását.

Nevezés módja:

A honlapunkról letöltött nevezési lapot postai úton vagy elektronikusan (aláírva és szkennelve) kérjük visszaküldeni.

Nevezési díj nincs.

Nevezési lap:
Díjazás leírása:

Az eredmények közzététele:

Az egyes fordulók kijavított feladatlapjait e-mailben juttatjuk el a felkészítő tanárokhoz. A döntőbe jutott csapatok nevét 2016. március 31-én 20:00 órakor hozzuk nyilvánosságra. 

Felhívás szövege:

A jelentkezés feltételei:

A gimnáziumok és szakközépiskolák 9–12. évfolyamaiból szerveződött 3 fős csapatokat várunk elsősorban, de nem zárjuk ki a vegyes évfolyamokból alakult csapatok jelentkezését sem. 

A verseny menete, a továbbjutás feltétele:

A feladatokat a verseny honlapján tesszük közzé. A megoldásokat kizárólag a közzétett elektronikus űrlapon keresztül fogadjuk el.1 Önállóan megfogalmazott gondolatokat várunk! Internetről szó szerint kimásolt tartalmakat nem tudunk elfogadni. A szóbeli döntőbe az írásbeli fordulók eredményeinek összesítése után a legtöbb ponttal rendelkező 7–9 csapat jut, de a legnagyobb pontszámot elért határon túli csapat mindenképpen meghívásra kerül. Továbbá minden iskolából csak egyetlen csapatot hívunk be a szóbeli döntőbe! A csapatok az írásbeli fordulóban megszerzett pontjaikat nem viszik tovább. A döntőre való felkészülést szakirodalommal segítjük, amelyek listáját az írásbeli fordulók eredményhirdetésével együtt tesszük közzé.

További versenyidőszakok