Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Athletica Galactica 2021/2022

Nevezési határidő:
2021. október 5. 16:00
Verseny célja:

Ismét keressük azokat a középiskolai pedagógusokat akik a fizika és matematika terén kiemelkedő, a csillagászat és az űrkutatás iránt érdeklődő középiskolásokat ösztönzik a nevezésre, s felkészülésüket segítik a háromfordulós verseny során. Tanári támogatást nyújtanak a hazai döntőben való megmérettetéshez, így lehetőséget adva a legtehetségesebb diákok számára a NEMZETKÖZI CSILLAGÁSZATI ÉS ASZTROFIZIKAI DIÁKOLIMPIÁN (International Olympiad on Astronomy and Astrophysics) való részvételre. A döntőbe jutó diákok legjobbjaiból kerülnek ki a magyar nemzeti diákolimpiai keret tagjai.
A magyar Athletica Galactica a nemzetközi olimpiai megmérettetéstől független hazai csillagászati és asztrofizikai verseny középiskolásoknak, melynek legjobbjai bekerülhetnek az olimpiai válogatott keretbe.

Nevezés módja:

Az Athletica Galacticán részt vehetnek hazai és határon túli magyar ajkú, a 2021/2022. tanévben középiskolába járó diákok.

A nevezés az egyes iskolákban történik Az érdeklődő tanulók pedagógusaiknál jelezhetik indulási szándékukat. Bátorítunk minden pedagógust és szülőt, hogy a látókörében lévő, fizika és matematika terén kiemelkedően tehetséges, illetve a
csillagászat iránt érdeklődést mutató diákot motiválja a versenyre. Pedagógusként az Önök érdeme is a tehetséges tanulók felkarolása, kibontakozásuk támogatása. Adjunk meg számukra minden olyan lelki támogatást, ami arra ösztönzi őket, hogy megmérettessék magukat a versenyen, ha kell, öntsünk bátorságot a szívükbe úgy, hogy bizalmat szavazva meggyőzzük őket az indulásról!
A regisztrációt és a nevezési lap kitöltését az iskola/felkészítő tanár intézi.

Nevezési lap:
Díj jellege:
könyvjutalom, tanulmányút, tárgyjutalom
Díjazás leírása:

A tudás minden tekintetben érték
A legjobb eredményeket elérő felkészítő pedagógusokon és diákokon túl az iskolák is külön díjazásban részesülnek!
A három bevezető forduló végeztével a döntőbe jutottaknak számos jutalom kerül kiosztásra értékes könyvek, csillagtérképek, planetáriumi belépők, kedvezményes obszervatórium látogatási lehetőségek, mentorprogramok. Az Athletica Galactica versenyzői a legnagyobb hazai obszervatóriumok munkájába kapcsolódhatnak be.

A pedagógusok támogató munkáját pénzbeli díjazással, valamint a legnagyobb hazai obszervatóriumokba szervezett szakmai tanulmányutakkal ismerjük el!
A legeredményesebb iskolák csillagászati távcsöveket és eszközöket nyerhetnek.

Felhívás szövege:

A felkészítés menete:

Egyéni felkészítés

A felkészítő tanárok fontos pillérei a lelkes tanulók sikeres teljesítményének. A felkészítés történhet egyénileg vagy iskolai szakkör keretein belül is. A felkészítéshez a pedagógusok oktatási anyagokat, feladatsorokat tölthetnek le a verseny honlapjáról, melyek felosztása igazodik az egyes fordulók témaköreihez, elvárásaihoz. Ezen felül a szervezők elektronikus információs ponton keresztül is segítik a felkészítő tanárokat az info [at] athleticagalactica.hu e mail címen keresztül szakmai csapatunk tud segítséget nyújtani a felkészítő tanároknak speciális kérdések esetében vagy a felkészítő feladatok implementációjával kapcsolatban.

Felkészítő szakkörök
2015 óta regionális csillagászati felkészítő szakköröket működtetünk az alábbi városokban Budapest, Debrecen, Szombathely, Baja. Az idei tanévre meghirdetett szakkörökre a jelentkezés folyamatosan zajlik.

További versenyidőszakok