Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

A versenyadatbázis használata

A tanulmányi versenyek honlapja azért jött létre, hogy segítse az eligazodást a meghirdetett versenyek között. Célunk, hogy a versenyek iránt érdeklődő diákok, szüleik, családtagjaik, tanáraik és a versenyeket meghirdető intézmények számára is áttekintést adjunk a tehetséggondozást is segítő versenyzési lehetőségekről.

Hogyan kerülnek föl a versenyek a honlapra?
A versenyek kétféle eljárás révén kerülnek föl honlapunkra. Automatikusan földolgozzuk és megjelenítjük mindazokat a versenyzési lehetőségeket, amelyek a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett célpályázaton támogatást nyertek. További versenyek megjelenítését a regisztrációs űrlap kitöltésével tudják kezdeményezni a verseny szervezői. Ebben az esetben a MATEHETSZ szakértői megvizsgálják a beküldött regisztrációs kérelmet, és amennyiben a verseny tanulmányi versenynek tekinthető és eleget tesz a versenyekkel kapcsolatos alapvető minőségi követelményeknek, úgy a verseny bekerül az adatbázisba.

Hogyan tudok regisztrálni?
Ha az Ön által meghirdetett verseny tanulmányi verseny és még nem szerepel a honlapon, kérjük, töltse ki regisztrációs űrlapunkat!

Mi történik a regisztrációs űrlap beküldése után?
A regisztrációkor megküldött adatokat, dokumentumokat a MATEHETSZ szakértői megvizsgálják, és amennyiben a verseny megfelel a tanulmányi versenyekkel kapcsolatos alapvető minőségi kritériumoknak és nem kapcsolódik hozzá a versenyzőket terhelő túlzott részvételi vagy nevezési díjfizetési kötelezettség, úgy a verseny a szakértői döntésnek megfelelően fölkerül a honlapra.

Ki tölti föl az adatokat?
A versenyek adatait a MATEHETSZ munkatársai dolgozzák föl és töltik föl az adatbázisba a versenyszervezők által szolgáltatott adatok felhasználásával.

Mi a teendő, ha hibás vagy elavult adat szerepel a honlapon?
A versenyekkel kapcsolatos adatmódosításra bármikor lehetőség van az erre szolgáló űrlap kitöltésével és beküldésével. Az adatmódosítást munkatársaink 5 munkanapon belül elvégzik.