Akadálymentes verzió
Menü megnyitása

Savaria országos történelem verseny 2019/2020

Verseny célja:

A tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével történő ismeretszerzésnek, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának. A verseny különösen fontos feladatának tekinti a nemzeti és európai identitástudat elmélyítésének segítését. Mindehhez figyelembe veszi a tanulók életkori sajátosságait.

Az eredményhirdetés várható időpontja:
2020. szeptember 12. 00:00
Díj jellege:
emléklap, könyvjutalom
Felhívás szövege:

Országos döntő 2019/2020
A járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel a vonatkozó jogszabályokat és egyetemi rendelkezéseket figyelembe véve a versenybizottság az országos döntőt elhalasztotta.

A tervezett új időpont 2020. szeptember 11-12.

 

  • A feladatlap megírására 90 perc áll a versenyzők rendelkezésére, ami nem tartalmazza a szervezési feladatokat (feladatlapok kiosztása, begyűjtése stb.). A két kategóriában versenyző tanulók más-más feladatsort oldanak meg a versenykiírásnak megfelelően.
  • A versenyt az érettségi vizsgáknál alkalmazott eljárás szerint kell megszervezni és lebonyolítani (ülésrend, felügyelet).
  • A feladatlap megírásához segédeszköz nem használható. Azt a tanulót, aki nem megengedett eszközt használ, a versenyből ki kell zárni. A tanulóknak a feladatok értelmezésére vagy megoldására vonatkozó kérdésére csak a következő válasz adható:
    „Olvassa el újra a feladatot!”
  • A feladatlapon csak tollal lehet dolgozni. Pótlap nem használható.
  • A feladatlapon a megoldást olvashatóan kell feltüntetni. A versenyzők javító festéket vagy tollat ne használjanak. Az esetleges hibát egyértelműen egy áthúzással jelöljék és írják mellé a helyesnek tartott választ.
  • A feladatlapokat a javítókulcs alapján a szaktanár javítja. A javítás során a javítókulcsban nem szereplő, de szakmailag megalapozott válaszok is elfogadhatók a forrás megjelölésével.
További versenyidőszakok