Menü megnyitása

XI. "Az én Pannoniám" középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenye

Nevezési határidő:
2018. január 30.
Verseny célja:

A Tolna megyei és a kortárs irodalom népszerűsítése a középiskolás diákok körében, valamint az adott évfordulós költőkre-írókra való emlékezés. 

Nevezés módja:

A jelentkezés feltételei:

A találkozóra 14. életévüket betöltött középiskolás vers- és prózamondók jelentkezését várjuk (iskolánként max. 3 főt).

Nevezni lehet:

- egy Tolna megyei író vagy költő (pl. megyénk szülöttei: Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, valamint városunk szülöttei: Garay János, Babits Mihály, Mészöly Miklós, Baka István, Csengey Dénes, Parti Nagy Lajos, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával,

- egy a magyar irodalomból választott verssel vagy prózával (az adott év évfordulós alkotói közül ajánlott választani: Ágh István, Baka István, Füst Milán, Jékely Zoltán, Illyés Gyula, Juhász Ferenc, Konrád György, Kuczka Péter, Marsall László, Lengyel Balázs, Nagy László, Oravecz Imre, Páskándi Géza, Sánta Ferenc, Szentkuthy Miklós),

- egy a kortárs (1988 utáni) magyar irodalomból választott verssel vagy prózával.

A jelentkezők más országos versenyen helyezést elért produkcióikkal nem nevezhetnek.

A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.

Jelentkezni a gimnázium honlapján lehet: www.garayj.sulinet.hu oldalon a versenyek menüpontban található jelentkezési lap kitöltésével vagy a baloka [at] garayj.sulinet.hu e-mail címen lehet. 

Díjazás leírása:

A döntőben részt vevők mindannyian ajándékkönyveket és emléklapokat kapnak.

A legjobb előadókat a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal minősíti.

Ezenkívül kiosztásra kerül egy Fődíj (30.000 Ft), egy Nívódíj (20.000 Ft), egy Tálentumdíj (10.000 Ft), valamint egy Külön- (5.000 Ft) és egy Közönségdíj (5.000 Ft).

A felkészítők szintén oklevélben és könyvajándékban részesülnek.

Felhívás szövege:

Fordulók:

A verseny háromfordulós.

Első forduló: A nevezni szándékozó iskolák rendezik meg január közepéig, a legjobban szereplő 3 diákot nevezhetik a Kárpát-medencei döntőre január 31-ig a versenyzők előadásáról készített videofelvétellel.

Második forduló: A beküldött felvételek alapján a bírálóbizottság kiválasztja a döntő résztvevőit, erről e-mailben értesíti az oktatási intézményeket február 13-ig.

Harmadik forduló: 2018. márc. 13-án a döntőbe jutott diákok ismét két fordulóban méretnek meg, az első fordulóban a még be nem mutatott két szövegből az általuk választottat mondják el, a következő fordulóban pedig a zsűri dönti el, hogy kiktől kívánja meghallgatni a harmadikként megadott verset vagy prózát.

További versenyidőszakok