Menü megnyitása

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny 2013/14

Nevezési határidő:
2013. december 5.
Verseny célja:

  A verseny céljai:
· a matematika népszerűsítése, a matematika megszerettetése,
· sikerélmény biztosítása,
· Magyarország bekapcsolása egy egységes európai versenybe,
· nemzetközi hírnevünk javítása,
· tehetségek kiválasztása.

Nevezés módja:

A www.zalamat.hu honlapon, az online nevezési oldalon kell felvinni a versenyzők adatait. Bal oldalt található a Versenynevezés fül alatt. Postán, e-mailben nem fogadunk nevezést. Az online felületen először a szervező tanárnak regisztrálnia kell magát. Miután a szervezők elfogadták a regisztrációt, fel lehet vinni a diákokat az adatbázisba. A járulékos költségek miatt a minimálisan 5 főt nevező iskolák jelentkezését tudjuk elfogadni. Felhívjuk arra a figyelmet, hogy csak szervező tanárok regisztrálhatnak, diákok nem!

Nevezési díj: 500 Ft/fő
Kedvezmények: 30-60 résztvevőig minden 30. tanuló ingyen indulhat a versenyen, 60 résztvevő felett minden 10. tanuló indulhat ingyen (azaz 30 tanuló esetén 29, 60 tanuló esetén 58; 70 tanuló esetén 67; 81 tanuló esetén 77 stb. résztvevő után kell a nevezési díjat befizetni!).    

Nevezési lap:
Díj jellege:
oklevél, tárgyjutalom
Díjazás leírása:

Iskolai díjazás (résztvevők számától függően), amit a feladatlapokkal együtt postázunk.
Minden induló emléklapot és egy következő tanévre szóló kengurus kártyanaptárt kap.
Ha egy iskolából legalább 60 fő indul, a szervező tanár munkáját is jutalmazzuk.
Az országos eredményhirdetés Budapesten az ELTE épületében lesz. Évfolyamonként, általános iskolásoknál, 0. évfolyamnál, szakközépiskolásoknál az 1-15., a nem speciális tanterv szerint tanuló gimnazistáknál az 1-15., a speciális matematikát tanuló 1-5. helyezettek számára. Az 1-3. helyezett diákok tanárai szintén díjazásban részesülnek.
A verseny eredményét a feldolgozás után, a honlapunkon www.zalamat.hu tesszük közzé. Az eredménylistát nem csak országosan, hanem megyei szinten is közzé tesszük. Az eredménylistából lehetőség van minden versenyzőnek oklevelet nyomtatni.

Hatókör:
nemzetközi
Ajánlott irodalom:

Az adott évfolyam matematika tantervi tananyaga. A felkészüléshez használható irodalom az előző évek feladatsorai.

További versenyidőszakok