Menü megnyitása

Hyperión Országos Tanulmányi Verseny a görög-római kultúráról 2018/2019

Nevezési határidő:
2018. november 16.
Verseny célja:

A tanulmányi versenyt a PTE BTK az ókori görög és római irodalom, történelem és életmód, művészet, mitológia, filozófia iránt érdeklődő középiskolai tanulók számára hirdeti meg, három nevezési kategóriában, a tanulók eltérő érdeklődési és tehetségterületeinek figyelembe vételével. Az újszerű versenyforma az internetes kultúrát hozza kapcsolatba a görög-római kultúrával, ezzel is motiválni kívánva a tanulókat a részvételre, tehetségük kibontakoztatására.

Nevezés módja:

A nevezés és a részvétel ingyenes.

A versenyre a kitöltött jelentkezési lap elküldésével lehet. A jelentkezési lap letölthető innen: http://klf.btk.pte.hu/hu/hirek/hyperion_verseny E-mail: pecs.hyperion [at] gmail.com

Jelentkezést az iskola felelős képviselőjétől vagy felkészítő tanártól fogadunk el. Diákok egyéni jelentkezését csak akkor tudjuk elfogadni, ha ezt a felkészítő tanára jóváhagyta és kérdésünkre visszaigazolja. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk.

A jelentkezéshez szükséges adatok: 1. A versenyző neve, a csapat névsora. 2. A versenyző vagy csapat iskolájának pontos megnevezése és pontos postai címe. 3. A versenyző vagy a versenyre nevező csapattagok osztálya. 5 4. A versenyző vagy csapat melyik kategóriában/alkategóriában nevez be a versenyre? (Egy versenyző vagy csapat csak egy kategóriában nevezhet.) 5. A versenyző vagy csapat felkészítő tanárának neve és e-mailcíme. 6. Az 1. versenykategóriában nélkülözhetetlen adat: a versenyző névtelenségét biztosító jelige előzetes megadása (ezt a jeligét kell majd a blogokra ráírni). 7. A 2. versenykategóriában nélkülözhetetlen adat: a versenyre nevező csapat (közös) e-mailcíme (ez lehet például az egyik csapattag e-mailcíme is).

Nevezési lap:
Díjazás leírása:

A döntőbe jutott versenyzők emléklapot kapnak. Minden kategória első hat helyezettje díszoklevélben és jutalomban részesül.

Felhívás szövege:

Versenyfelhívás a 2018–2019-es tanévre 

Hyperión Országos Tanulmányi Verseny a görög-római kultúráról 

A 2018-19-es tanévben a Pécsi Tudományegyetem Klasszika Filológia Tanszéke és a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye közösen hirdeti meg a Hyperión Országos Tanulmányi Versenyt. 

A kompetenciafejlesztő művelődéstörténeti versenyre az ókori görög és római kultúra iránt érdeklődő középiskolába és az általános iskola felső tagozatába járó diákok jelentkezését várjuk. 

A 2018–19-es tanévben a Hyperión tanulmányi verseny tárgyköre: Versenyzők és versenyek a görög-római kultúrában Ez a téma az Antik Gyűjtemény 2018. október végén megnyíló új állandó kiállításán is szerepelni fog. 

A versenyt korcsoportok szerint hirdetjük meg, három kategóriában:

1. Kreatív szövegalkotás – Ókori blogger

2. Online kvízjáték – HyperQuest

3. Fordítási verseny – Aenigmata Latina A nevezés ingyenes. Nevezési határidő: 2018. november 16

Versenynaptár: dátumok, határidők 

Jelentkezési határidő: 2018. november 16. 

Első (iskolai) forduló: 2018. november 23. Első forduló, eredményhirdetés: 2018. január 5. 

Országos döntő a 10–14 éves korosztály számára: 2019. február 22. 

Országos döntő a 14–18 éves korosztály számára: 2019. február 23. 

Eredményhirdetés: 2019. március 15. Ünnepélyes díjátadás: 2019. május (a pontos helyszínről és dátumról később küldünk értesítést).

Kapcsolat A verseny honlapja: http://klf.btk.pte.hu/hu/hirek/hyperion_verseny Mail: pecs.hyperion [at] gmail.com, klf [at] pte.hu Szeretettel várjuk a nevezéseket a 2018–19 évi Hyperión Versenyre!

 

További versenyidőszakok