Menü megnyitása

Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő 2018/2019

Nevezési határidő:
2018. november 29.
Verseny célja:

A Rákóczi Szövetség és a Pannonhalmi Főapátság évről évre meghirdeti Cultura Nostra címmel történelmi versenyét. A vetélkedő küldetése a magyar fiatalság összetartozás-tudatának megerősítése és a magyar történelem egy-egy fontos fejezetére vonatkozó ismeretek elmélyítése. A két szervező intézmény egyetértése alapján a vetélkedő a Kárpát-medence egész területéről szólítja meg a középiskolákat.

Az eredményhirdetés várható időpontja:
2019. május 1.
Nevezés módja:

Jelentkezni 2018. november 29-ig a culturanostra.bences.hu weblapunkon lehet a diákok nevének, iskolájának és felkészítő tanárának megjelölésével. A jelentkezéskor e-mail-címet kérünk megadni, ahova a versennyel kapcsolatos információkat postázhatjuk. Minden jelentkező csapat önálló e-mail címmel kell rendelkezzen, mely egyben bejelentkezési névként is működik honlapunkon. A Cultura Nostra Történelmi Vetélkedő honlapján további információ érhető el a versenyről.

 

Nevezési lap:
Díj jellege:
könyvjutalom, szakmai utazáson való részvétel
Díjazás leírása:

A döntőbe jutott csapatok értékes könyvjutalomban részesülnek.
Az 1–3. helyezett csapatok és felkészítő tanáraik részt vehetnek a vetélkedő témájához illeszkedő nyári szakmai kiránduláson, s a felkészítő tanárok munkáját értékes tárgyi nyereményekkel ismerjük el.

 

Ajánlott irodalom:

A felkészüléshez ajánlott szakirodalom 2018. szeptember 28-tól tekinthető meg a vetélkedő honlapján!

 

Felhívás szövege:

XVIII. CULTURA NOSTRA Kárpát-medencei történelmi vetélkedő

A vetélkedő témája: Az Erdélyi Fejedelemség és a szétszakított Magyarország története (1526-1690)

 

A versenyen magyarországi és határainkon túl élő magyar középiskolások (9–12. évfolyam) vehetnek részt, akik 3 fős csapatokban képviselik iskolájukat.

 

A vetélkedő menete:

Az első forduló feladatsorát a verseny honlapjáról tudják letölteni a csapatok 2018. december 6-án, csütörtökön 14 órakor, ezt kitöltés után, legkésőbb aznap 16 óráig kell visszaküldeniük.

A második, regionális forduló feladatlapját a Kárpát-medence kijelölt városaiban töltik ki a résztvevők 2018. február 21-én.

A szóbeli döntő a Pannonhalmi Főapátságban lesz 2018. április 29−május 1. között, erre a legjobb teljesítményt elért 10 csapatot hívjuk meg.

 

További versenyidőszakok