Menü megnyitása

Az én Pannoniám 2016/2017

Nevezési határidő:
2017. február 15.
Verseny célja:

A Tolna megyei és a kortárs irodalom népszerűsítése a középiskolás diákok körében, valamint az adott évfordulós költőkre-írókra való emlékezés. 

Nevezés módja:

Nevezni lehet:

- egy Tolna megyei író vagy költő (pl. Garay János, Babits Mihály, Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, Mészöly Miklós, Baka István, Csengey Dénes, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával (lehet fordítás is!),

- egy az egyetemes magyar irodalomból választott verssel vagy prózával (ajánljuk a kortárs műveket, azaz az 1986 után született alkotásokat, illetve az évfordulós költőket, írókat: Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos.

- a József Attila versenyre is jelentkezőknek egy József Attila verssel vagy prózával és

- a „Jó szerencsét!” Emlékév alkalmából egy vers vagy próza választásával az Új Forrás című irodalmi folyóiratból, vagy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által összeállított bibliográfiából is készülniük kell. (Az Új Forrás elérhető a könyvtárakban és a www.ujforras.hu címen, a bibliográfia elérhető: www.avertesagoraja.hu, www.vers.hu, http://www.jamk.hu/?q=hu/node/4781 oldalakon) 

Részvételi díj: 2.500 Ft/fő, amelyet a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítványának számlaszámára kérünk befizetni: OTP 11746005-20008804

Jelentkezni a gimnázium honlapján lehet a Jelentkezési lap kitöltésével vagy a baloka [at] garayj.sulinet.hu e-mail címen. 

 

Nevezési lap:
Hatókör:
külhoni magyarok számára nyitott
Felhívás szövege:

A verseny kétfordulós, az első fordulót a nevező iskolák rendezik meg, a legjobban szereplő 3 diákot nevezhetik a Kárpát-medencei döntőre. A döntőbe jutott diákok két fordulóban méretnek meg, az első fordulóban a háromból egy szabadon választottat mondanak el, majd a következő fordulóban a zsűri által kiválasztott szöveget mondják el.

A jelentkezők más országos versenyen helyezést elért produkcióikkal nem nevezhetnek. A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.

Részvételi díj: 2.500 Ft/fő, amelyet a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítványának számlaszámára kérünk befizetni: OTP 11746005-20008804

További versenyidőszakok