Menü megnyitása

Alfa matematika pontgyűjtő verseny 2016/2017

Verseny célja:

Célja, hogy pontverseny formájában minden középiskolás számára segítsen a matematika gyakorlásában, az érettségire való felkészülésben. Az érintett témakörökön keresztül megmutassa, mi az az elvárt tudásanyag, tudás szint, ami a természet- vagy a műszaki tudományok területén tervezett továbbtanulás esetén szükséges.

Nevezés módja:

A verseny a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara által működtetett BME Alfa webes interaktív gyakorlófelületen érhető el. Csatlakozni a honlapon történő ingyenes regisztrációval lehetséges. 

A gyakorlófelületen teszteket tudsz megoldani matematikából és fizikából. Ezek használata regisztrációhoz kötött. Ha most jársz itt először, kezdd a regisztrációval. Bejelentkezés után a menüben kiválaszthatod, hogy a matematika vagy a fizika témaköreiben szeretnéd próbára tenni tudásodat, vagy részt szeretnél venni a matekversenyen. A tesztek mellett találsz rövid összefoglalót is a legfontosabb ismeretekről.

Nevezési lap:
Díjazás leírása:

A díjkiosztó ünnepségre a döntő napján kerül sor. A díjkiosztó ünnepségre minden olyan versenyző meghívást kap, aki a levelező fordulók bármelyikén küldött be megoldást. A döntőre, díjkiosztó ünnepségre minden döntőbe jutott diák tanára is kap meghívást és elismerő oklevelet. Az ünnepségre kísérők is jöhetnek. 

Felhívás szövege:

A verseny két részből áll:

Levelező szakasz (2017 január 2. - 2017. április 9.)
Összesen 7 fordulót tartalmaz. A verseny során kéthetente tűzünk ki új feladatsorokat, az előre megadott témakörök szerinti bontásban. Minden feladatsor 6 feladatot tartalmaz. A feladatok feleletválasztós teszt jellegűek, minden helyes megoldás 4 pontot ér, hibás válaszért 1 pont levonás jár. a kihagyott kérdések 0 pontot érnek. 
 
Döntő
Minden kategóriában 1-1 fődíj kerül kiosztásra azok között a diákok között, akik részt vettek a döntőben és ott a legmagasabb pontszámot érték el. Különböző értékben, de díjazzuk a döntő minden résztvevőjét éa a levelező fordulóban szerepelő, de a döntőbe nem került diákokat is. 
További versenyidőszakok