Menü megnyitása

9. Szivárvány Országos Képzőművészeti Verseny

Nevezési határidő:
2018. március 30.
Verseny célja:

A magyar épített örökség értékeinek a felfedeztetése a cél. Ennek megjelenítése a képzőművészet nyelvén. A tehetséges tanulóknak bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Nevezés módja:

A pályaművek postára adási ideje: (Az iskolai válogatón kiválasztott legjobb maximum 2 X 15 db alkotást küldik meg az intézmények a pályázat kiírójának) 2018. 03. 30.

A küldemény tartalmazza: a jeligével és korcsoport számmal ellátott pályamunkákat, és korcsoportonként külön lezárt borítékban összesítő jegyzéket, mely a mellékletben található.

Postázási cím:

Szivárvány Művészeti Iskola - Művészetek Háza

6600 Szentes, Petőfi u. 4.

 

Az országos döntőben azok a versenyzők vehetnék részt, akiket az elődöntőre beküldött alkotásaik zsűrizése alapján a versenyszervező meghív (korcsoportonként 20-30 fő), melyről a továbbjutóknak e-mailben küldünk értesítést 2018. 04. 23-ig. A névsort (jeligéket) közzétesszük az iskola honlapján (www.muveszetekhaza.szentes.hu) és a facebook oldalán (Művészetek Háza/Szivárvány Művészeti Iskola Szentes).

Díjazás leírása:
  • Az alkotásokat kategóriánként (I., II., III. helyezés és különdíjak) szakmai zsűri értékeli.
    A zsűri elnöke: Roskó Gábor képzőművész, egyetemi docens.
  • A legeredményesebben felkészítő tanárokat elismerésben részesítjük.
Felhívás szövege:

A 2017/2018. tanévben meghirdetett pályázatunk célja, hogy felhívjuk a tanulók figyelmét lakóhelyük, tágabb környezetük természeti értékeire, erősítsük identitásukat, hazaszeretetüket, elköteleződésüket hazánk természeti-művészeti értékei iránt. A téma megjelenítése a képzőművészet nyelvén. A tehetséges tanulóknak bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Korcsoportok:

1. korcsoport: 2011. 05. 31. – 2007. 06. 01.

2. korcsoport: 2007. 05. 31. – 2002. 06. 01.

Az intézmények korcsoportonként maximum 15 tanulóval (tanulónként 1 alkotással) nevezhetnek.

A versenyen egyénileg is lehet indulni.

A verseny fordulói: Iskolai válogató, elődöntő (pályázatos – postán küldenek pályaműveket), országos döntő (gyakorlati, helyszíni verseny Szentesen)

 

Elődöntő: 

A pályamunkák tartalmi és formai követelményei:   

  1. korcsoport

A versenyző lakóhelyén vagy annak közelében található folyóvíz, tó, holtág vagy bármely érdekes vizes élőhely eseménybe helyezéssel történő képi feldolgozása, bármely festészeti vagy grafikai technikával, mely kifejezi az alkotónak a témához fűződő érzelmét, technikai tudását, egyéni látásmódját.

  1. korcsoport:

A versenyző lakóhelyén vagy annak közelében található folyóvíz, tó, holtág vagy bármely vizes élőhely képi feldolgozása emberábrázolással kiegészítve, bármely festészeti vagy grafikai technikával.

Az alkotásokat paszpartu nélkül kérjük megküldeni maximum 50X70 cm-es méretben mindkettő korcsoportban.

Országos döntő: 2018. 05. 19. (szombat) 10.00 óra

                           Helyszín: Szivárvány Művészeti Iskola 6600 Szentes, Petőfi u. 4.

Versenyfeladat:

  1. korcsoport:

Hazánk területén található folyóvízről, tóról, holtágról vagy egy vizes élőhelyről szóló, a helyszínen elhangzó leíró szöveg alapján történetbe helyezéssel grafikai vagy festészeti kompozíció készítése maximum 50 X 70 cm-es méretben.

A szöveget nyomtatott formában is megkapják a versenyzők.

  1. korcsoport:

Hazánkban található folyóvízről, tóról, holtágról vagy egy vizes élőhelyről készült, a helyszínen kisorsolt 15 X 15 cm-es fekete-fehér fotót kapnak a versenyzők. Ez alapján emberábrázolással kiegészített önálló kompozíciót készítenek bármely grafikai vagy festészeti technikával, maximum 50 X 70 cm-es méretben.

A versenyzők saját eszközeiket (ecsetek, festékek, papír stb.) hozzák magukkal a versenyre, ezekkel dolgoznak.

Nyomatok készítéséhez a rendező iskola grafikai prést biztosít.

A versenyzők és kísérőik költségei (technikai- és útiköltség) a küldő intézményt vagy a tanulót terhelik.

 

A pályázattal kapcsolatos további információ: a 06-70-556-3544 mobilon és a szivarvanymuvsuli [at] gmail.com e-mail címen.

Az elődöntőre beküldött alkotások az országos döntőt követő kiállítás bezárása után elvihetők.

 

 

További versenyidőszakok